Wie zijn wij?

Wij, Anita Lamers, Jos Veltmaat en Lieselot Korsten, zijn 3 enthousiaste, sociale,

maatschappelijk betrokken ondernemers met een Passie voor Bakken.

En met het hart op de juiste plaats.

Met elk ons eigen achtergrond en specialisme. We vullen elkaar perfect aan.

Wij staan als team voor je klaar.

Zeker als het gaat om mensen die in de huidige maatschappij soms niet zo gemakkelijk aansluiting vinden op    

werk- en sociaal gebied.

Wij bieden, binnen Stichting Andere Koek voor deze mensen diverse mogelijkheden en begeleiding op maat zodat iedereen zich op zijn eigen niveau kan ontwikkelen.

Jos Veltmaat

Bakker in hart en nieren.

Komend uit een bakkersgezin is het bakken mij met de paplepel ingegoten. Na ruim 30 jaar mijn eigen bakkerij onderneming gerund te hebben en daaropvolgend twee jaar praktijkles gegeven te hebben op het ROC te Nijmegen,  kwam ik erachter dat het doorgeven van mijn kennis iets is waar ik heel enthousiast van word.

Mijn grootste motivatie haal ik uit het Team van Stichting Andere Koek. Waarmee ik samen een zorglocatie heb gerealiseerd, waar een ieder in zijn eigen tempo kan leren en werken.

En in mijn eigen Wijchen, waar ik ben geboren en getogen, wat wil je nog meer!

Anita Lamers

Ik stel me graag even voor.

Als Kwaliteitsbeheerder ben ik verbonden aan de Gemeente Nijmegen. Het maatschappelijk ondernemen is iets wat mij altijd al aangesproken heeft. 

Het opstarten van onze eigen zorgbakkerij is dan ook een droom die uitkomt. Stichting Andere Koek is een plaats waar mensen zich thuis kunnen voelen. Je voelt je er welkom.

Ik ben er trots op dat ik daar deel van mag uitmaken. Heeft u vragen neemt u gerust contact met ons op.  

Lieselot Korsten

Na jaren met veel plezier gewerkt te hebben in de zorgsector weet ik dat mijn affiniteit ligt bij mensen met een beperking.

Waarom?

Zij bezitten een gedrevenheid om iets te leren en te bereiken ondanks een beperking, daar heb ik veel respect en bewondering voor.

Door mijn passie voor bakken heb ik, als Tante Taartje, heel wat mooie (bak-) wensen mogen vervullen.

Ik ben heel blij deel uit te mogen maken van Team Andere Koek, waar ik het begeleiden van mensen op hun eigen niveau kan combineren met mijn passie & creativiteit.

Gerealiseerd met elkaar en mede mogelijk gemaakt met behulp van héél veel, onbaatzuchtige, helpende handen. Dank hiervoor!!

... dit is met recht mijn droombaan

Wat maken wij?

Onze koek en soep is niet alleen BIJZONDER lekker,

maar vooral SOCIAAL. 

Alle Andere Producten worden met passie en liefde gemaakt en dat proef je!

Door (h)eerlijke producten bij ons te kopen draagt u bij aan de mogelijkheden, binnen Stichting Andere Koek, voor mensen met een beperking en/of dementie.

Met wie maken wij deze Andere Producten?

Bij Stichting Andere Koek 'werken' bijzondere mensen met een beperking of afstand tot de arbeidsmarkt en/of samenleving, maar vooral MET TALENT.

Waar ben jij goed in? Wat vindt jij belangrijk? Wat hebben we vandaag samen bereikt? Wat wil jij leren, wat is je doel?

Kwaliteiten en beperkingen; we hebben ze allemaal!

Bij Stichting Andere Koek kijken we naar jouw sterke eigenschappen en door positieve motivatie halen we het beste in elkaar naar boven. 

Alle deelnemers zijn uniek en iedereen heeft zijn eigen Talent. 

 

Wat bieden wij?

Zorg Bakkerij Andere koek biedt de kans om te leren in een kleinschalige bakkerij met diverse bak- en kook- opdrachten. Deze komen voort uit de horeca, bedrijven en particulieren, veelal uit de gemeente Wijchen.

Ook werkzaamheden behorend bij sociale activiteiten in de aansluitende ontmoetingsruimte, zijn taken die kunnen worden uitgevoerd binnen een dagbestedingsprogramma of een begeleidingstraject.

Stichting Andere Koek wil bijzondere mensen begeleiden en hen kennis en (sociale) vaardigheden bijbrengen, zodat zij zich gewaardeerd voelen en erbij horen.

Ontmoetingsruimte Andere Koek biedt mensen met dementie een dagbeleving. Deze daginvulling staat in het teken van samenzijn, waarbij de activiteiten die worden geboden plaatsvinden in klein groepsverband, waarbij elk individu centraal staat met zijn/haar mogelijkheden.

Door reuring in de Zorgbakkerij ervaart men erbij te horen. Samen een dag beleven waarin aandacht, rust en respect voorop staan, heeft een positieve werking op ieders welbevinden.

 

Wil je meer informatie over Ander Koek DAGBESTEDING 

klik dan hier 

Wil je meer informatie over Andere Koek DAGBELEVING

Klik dan hier


MVO

Bij Stichting Andere Koek staat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) centraal. Naast de verbinding die Stichting Andere Koek creëert tussen haar doelgroepen, voelen wij ons ook verbonden met een gezonde(re) leefwereld. Wij werken o.a. met lokale en seizoensgebonden producten. Zo proberen wij rekening te houden met het milieu en de lokale maatschappij.

LOKAAL & circulair

We willen zo veel mogelijk werken met producten van lokale leveranciers. Zodoende kennen we grotendeels de oorsprong van onze ingrediënten en waarborgen we de kwaliteit van onze producten. Daarnaast neemt Stichting Andere Koek producten af van circulaire leveranciers, door o.a. gebruik te maken van deze producten, leveren we een bijdrage aan het reduceren van voedselverspilling.